The Wall - 1



   Does anybody else in here feel the way I do ?


İksv film festivali programını karıştırırken tanıdık bir filmle karşılaştım, içim bir hoş oldu. Tren yolculuklarımın, geçmişle yüzleşme anlarının, melankolik günlerin vazgeçilmez albümü The Wall la aynı ismi taşıyan, şarkılarını içeren, hikayesini anlatan tapılası film.

Pink Floydu ve özellikle bu albümünü müzik dünyasında özel kılan şey sadece iyi müzik sunmakla kalmayıp dinleyicilerine bir fikir, konsept, bakış açısı, hikaye sunması. Normalde şarkıları shuffle da dinlersin, albüm sırası genelde önemli olmaz. Ama The Wall u dinlemek ayrı bir özen ister efenim , tüm şarkılar titizlikle teeek tek sırayla dinlenmeli, hikaye takip edilmelidir. Hepsinin yeri hikayenin bütünü içinde önemlidir. Bu konuda çok hassasım lütfen, dikkat ediniz. Daha önce yapmadıysanız bir de böyle deneyiniz. Şiddetle tavsiye edilir !

Küçüklüğümüzden itibaren etrafımıza duvarlar örüyoruz, örüyorlar. Ebeveynlerimizin korkularının esiri oluyoruz bazen, daha doğrusu kurbanı.


Hush now baby, baby, don't you cry.
Mama's gonna make all your nightmares come true.
Mama's gonna put all her fears into you.
Mama's gonna keep you right here under her wing.
She won't let you fly, but she might let you sing.
Mama's gonna keep baby cozy and warm.
Ooooh baby, ooooh baby, oooooh baby,
Of course mama's gonna help build the wall           sözleri ile beni benden alan Mother favorilerimdendir mesela. Sözlerine dikkat etmeyip sadece melodisine odaklanınca sanki ninni gibi pozitif, anneye karşı sevgi dolu bir şarkı zannedersin. Ama sözleri yakar. 



Boşluk ve boşluğu doldurma meselesi benim için daimi konudur ki bu blogun da açılış sebebidir bilirsin ey daimi izleyici ( tabi gerçekten varsa böyle biri :) ) The Wall da buna da uygun bir şarkı var Empty Spaces:

What shall we use to fill the empty spaces
Where waves of hunger roar?
Shall we set out across this sea of faces
In search of more and more applause?
What shall we do now?
Shall we buy a new guitar?
Shall we drive a more powerful car?
Shall we work straight through the night?
Shall we get into fights?
Leave the lights on?
Drop bombs?




Boşlukları doldurmak için napmalı ki ? Yeni bir gitar mı alsak ya da daha güçlü bir araba mı kullansak? Bakınız : American Beauty


Ipodumun şarjı bitti gençler... Bu yazıyı şarkıları dinlemeden yazarsam tüüü bana. Ve evet itiraf ediyorum uykum da geldi. İkinci bölümde görüşmek üzere...

Mini Anketimiz: Ganimet Kutunda Neler Var?



Zeze

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Hiç yorum yok: