Olimpos - pek sevilesi aksiyonlu tatil mekânı

Amerikan âdetleri sağolsun, okulumun bahar döneminin tam ortasında bi haftalık bahar tatili oluyo. Sömestr tatili boyunca İstanbul'da kalmış ve içi kurt dolmuş gençler olarak, biz de dedik ki, bu sene Olimpos'a gidelim. Kendi başımıza değil tabii, bilmeyiz etmeyiz. Ben daha İzmir'den güneye gitmemiştim tatil için. Okulun doğa sporları kulübü her sene düzenliyor bu tatili, benim gaza getirmemle 2 saat içinde karar verildi; Olimpos'a gidilecek! Uçak biletimizi aldık, ki Pegasus olunca otobüs biletinden daha ucuza geldi. Sonunda 9 kişilik bi grup hâlinde, okuldan elemanlara katıldık Olimpos'a gitmek üzere. Antalya havalimanından 2 saat sürüyo arabayla. Geldik efenim klasik, Bayram's Ağaçevlerine. Nerdeyse bütün oteli bizim okul kapatmıştı. Bikaç tane de yabancı aile vardı. Paskalya tatiliymiş onların da. 

Öndeki küçük kaya, arkadakini taşıyo gibi sanki.

Olimpos nasılmış'a gelirsek; bence tatil için çok güzel bi yer. Özellikle de 5 yıldızlı otelleri değil, doğa tatillerini tercih edenler için. Kaldığımız pansiyona 10 dakika uzaklıkta olan plaja giderken, yolunuzun iki tarafı antik kent kalıntılarıyla kaplı. Gezerek gitmek isterseniz, deniz keyfi ertesi güne kalıyor. Ki biz öyle yaptık. İlk gün antik kalıntıları gezdik. Biraz bakımsız bulduk orayı, daha güzel bakılıp o en genci 1500 yıllık yapıların kıymeti çok daha görünür hâle getirilmeli. Ama şimdiki hâlinin güzel yanı da, tam olarak doğallığını koruyor olması.

Ortadaki delik define avcılarının işi mi acaba?

Yanlış hatırlamıyorsam M.S. 200'lerde yapılmış lâhit mezar, ayrıntılarıyla beni benden aldı. Üstünde bi sürü insan ve hayvan figürü var. Tam ortasındaysa (iki insanın kafasına denk gelen yer) maalesef bi delik açılmış. Pek doğal da görünmüyor hani, oranın zarar görmüş olması.
İlk gece bi de Yanartaş'a gidelim dedik. Olimpos'tan 40 dakika arabayla gidip, 40 dakika da yürüyeceksiniz dediler. Bindik servise gittik. Elimize de birer fener verdiler. Ama meğersem yürümek değil, tırmanmakmış o. Tepenin tepesinde, yanı hafif uçurum bi yoldan, taş merdivenleri tırmana tırmana ulaştık Yanartaş'a. Yeraltından gelen bi gazla taşlar sürekli alev çıkarıyor. Güzel miydi, evet güzeldi. Ama o gecenin en güzel kısmı bence, zifiri karanlıkta tırsa tırsa o tepeye tırmanmaktı. Karanlıkta fotoğraflarım çıkmadı maalesef. Çıkaydı yüzlerimizdeki korkuyu gösterirdim belki. :)



İşte buraya çıktık. Az sonraaa!
Sonracığıma, denizi tabii ki çok güzel Antalya'nın. Etraftaki tepelere çıkıp denizi seyretmekse olağanüstü. İkinci günümüz dağlarda tepelerde gezmekle, tırmanmakla geçti. Pek bi adrenalinliydi. İnince fark ettik ki epey yukarılara çıkmışız. Afferim bize dedik. Şehirde büyümüş çocuklar olarak, büyük başarıydı bu. Hele ki her su sesini duyduğumda "AA ne güzel şırıl şırıl!" diyen benim için. (Tespit: arkadaşım :). Ağaca bile trımandık, ben yine fasülyeden tırmandım tabii. Kolay yolunu bularak.

Denizin temizliğine dikkat çekmek istiyorum.

Üçüncü gün hava da ısındı, denize girdik sonunda. Buz gibiydi ama çok da güzeldi. Hele sonrasında, Akdeniz'in ısıtan bahar güneşinde, hafif esintiye kendini bırakıp gözlerini kapatarak uzanmak. Daha ne diyeyim.
Diğer gecelerde ne yapılır peki? Serindir bi kere, kalın giyinilir. Sonra alınır tercihe göre içecekler yahut içkiler, sahile inilir, ateş yakılır, şarkılar söylenir. (Akdeniz Akşamları'nı söyleyen olursa çok pis bakılır.).
Olmadı zaten otelin avlusunda çıtır çıtır yanan bi ateş vardır, muhabbete orda devam edilir.

Yapmadığımız bi kaya tırmanışı kaldı. O da artık bi dahaki sefere mi desek?


Velhâsıl-ı kelâm, Olimpos güzel yermiş. Hatta çok güzel bi yermiş. Hazır yaz da geliyo, tatil planları yapılmaya başlandı; bence bi araştırın soruşturun ve göz önünde bulundurun. Ama Temmuz'da değil de Haziran'da giderdim ben olsam. Mâlum Akdeniz sıcağı. Bi de, 5 gün içinde dolu dolu yaşanabilir Olimpos'ta tatil. Biz 3 gece 4 gün kaldık, ve hayatımın en aksiyonlu tatiliydi bu. 

katharsis

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Hiç yorum yok: