Çünkü kız güzeldir, oğlan da yakışıklı

"Bir zamanlar bir ülkede güzeller güzeli bir kız yaşarmış." ya da " Güzelleri güzeli bir prenses bir gün..."  Tüm masallarda ana karakter, sevilen, tapılan, her zaman mutlu sona ulaşan karakter güzeller güzelidir. 
Kızın kültüründen, iç dünyasının genişliğinden, hayata bakış açısından, hayatta bulduğu anlamdan, değerlerinden, fikirlerinden hiiiiiç bahsedilmez. Güzeller güzeli olmakla mutluluğu hak etmiştir zaten. Gerisi teferruattır. Yakışıklı prens ilk görüşte aşık olur. Aralarında bir sohbet bile olmaz bazen masalın sonuna kadar. Çünkü kız güzeldir, oğlan da yakışıklı.

Hep bu masallarla büyüdük biz. Güzel kıza aşık olmak gerekti hep. Erkek ise güçlü kuvvetli, beyaz atlı. Çocukluğu bu masallarla geçen insanlardan ne kadar nitelikli ilişkiler bekleyebilirdik ki?

Evet ay dolunay ve ben melankolinin dibindeyim.


Zeze

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

1 yorum:

Bir Adamın Güncesi dedi ki...

nükhet duru dinleyelim mi? sonra gökyüzü içimize sığmıyor zaten. masallar dinleyerek dünyalar kuruyoruz. sonra masalların yolunda ilerleyip, gerçeğin sillesini yiyoruz. öğreniyoruz ama kaybediyoruz. acı sanki!