Film Ekimi 2012'ye iki kala


Sonbaharın güzelliklerinden biri Film Ekimi başlıyor. Film festivalleri arasında en az sevdiğim olsa da yine de bir heyecan, bir kıpırtı söz konusu. Neler seçtik, nelere aklımız takıldı burdan paylaşalım belki seçiminizde size yardımcı olur. Gözden kaçırdığımız, iyi olacağını düşündüğünüz bir film varsa siz de mutlaka bizle paylaşın!

Ben ve Sen:  Zeze diyor ki:  Yeni dalganın ruhunu görünce gitmem gerek dedim ben kendimce. Godard'ın filmlerini izleyip sevgili müzik grubu "Nouvelle Vague"a da ismini veren yeni dalga akımını anlamaya çalıştığım bir dönemdeyken kaçmaz dedim. Öncelikle yeni dalga akımının özellikleri nedir bunları araştırıp öyle gitmeyi düşünüyorum.
                      katharsis diyor ki: Yeni dalga akımının özelliklerini film öncesi Zeze'den öğrenmeyi düşünüyorum. Şaka şaka. Konu cazip, yönetmene kulağımız aşina. Vakitleri uydurur gideriz elbet.

Hayalimde Aşk: Zeze diyor ki: Little Miss Sunshine'ın yönetmeninden yeni bir film. E müzikleri de Devotchka yapıyormuş! Konusu belki ilgi çekici olmayabilir ama bu isimlerle tadından yenmez bence.
                           katharsis diyor ki: Ah o konu yok mu. Bana bu filmi izletmeyecek olan şeydir işte! :)
                           Zeze diyor ki: Evet pek festival filmi değil, vizyon filmi kıvamında konu olarak tamam kabul. Ama çok tatlı olacak ve sen kaçıracaksın!

Acı:  katharsis diyor ki: Bin-Jip ile tanıştığım Kim Ki-duk'un filmi.  Zulüm ve annelik gibi iki zıt kavram var kısaca anlatılmış konusunda. İnsanî çelişkileri ele alma açısından enteresan olabilir.

Düşler Diyarı:  Zeze diyor ki: İçimden bir ses harika bir film olacak diyor. E zaten minik oyunculu filmleri oldum olası severim. Bakınız : Nana.

Aşk: Zeze diyor ki: Aslında konusu beni pek cezbetmese de Haneke diyorum ve susuyorum. Ustanın filmini izlemek şart.
          katharsis diyor ki: Haneke için fazla naif buldum konuyu. Merakla bekliyorum.
          Zeze diyor ki: Değil mi ya? Hiç Haneke gibi durmuyor konu, ama işleyişi belki?

Duvar: Zeze diyor ki: Film festivaline gidip de rahatsız edici, yalnızlık ve hayatta kalma temalarını içeren bir film izlememek olmaz. 

Çocuklar: katharsis diyor ki: Son zamanlarda kafamı çok kurcalayan bir olgu, savaş. Yaşadığımız ülkede, bugünlerde böyle olması şaşırtıcı değil tabii. Ama nedense hiç yeterince konuşulmadığını, diğer birçok insan hakları ihlâlinde olduğu gibi gözümüze sokulmadığını düşünüyorum Bosna'daki kıyımın. Belki fazla duygusal davranıyorum. Ama bu filmi izlemek istediğimi biliyorum.

Savaşın Gölgesinde: katharsis diyor ki: Bosna için söylediğimi, Nazi toplama kampları için söyleyemeyeceğim tabii. Ama toplama kamplarından sağ çıkmış olan Viktor E. Frankl'ın kitabını okumaktayken, olaylara iki Nazinin çocuklarının gözünden bakmak istedim.

Zeze

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

4 yorum:

Şükran dedi ki...

bu festivalleri kaçırdığıma öyle üzülüyorum ki,sırf bu yüzden istanbul'da yaşamak istiyorum :)bari filmleri bulabilsem...

Hayallerim, Delorean ve Sen dedi ki...

Böyle ikili, diyaloglu, muhabbetli postlardan daha çok olsun! Filmekimi biletlerimi aldım; heyecanlıyım!

katharsis dedi ki...

Biz de heyecanlıyız. :) Seni mi kırıcaz? Yazarız tabii böyle diyaloglu yazı. Hem bizim için de çok keyifli. Öyle diy mi Zeze? Zeze? Zezeeeee!

Zeze dedi ki...

Güldürdün katharsis :) Yaparız tabi bence de daha keyifli, iki kişi olmanın avantajlarını kullanmak lazım!