Bin-Jip (Boş Ev)

Kocası tarafından aşağılanan, dövülen genç kadın, başka bir adama aşık olur ve evini terk eder.  Koca çok sinirlenir, karısını geri alır ve âşık adam, mâşuk kadına ulaşabilmek için çabalar. Olaylar gelişir.
Evet kısaca böyle bi film Bin-Jip, 3-Iron ya da Boş Ev. Amma velâkin, aslında hiç de böyle bi film değil. O da ne demek? Açıklayayım:


Genç adam, tatile gitmiş ailelerin boş evlerinde yaşayarak hayatını sürdürmektedir. Bigün yine boş olduğunu sandığı bi eve girer, ama mosmor bi çift göz tarafından izlendiğinin farkına varması biraz zaman alır. Evet, kocası tarafından dövülmüş olan genç kadının gözleridir onlar. Ve karşılaşırlar. Ve kaçarlar. Neden? Birbirlerinin muhabbetinin hastası mı olmuşlardır? Hayır. Sadece görmek, izlemek, hissetmek, belki anlamak, belki anladığını sanmak bağlamıştır onları birbirlerine. Film boyunca kadınla adam arasında tek bir sözcük bile konuşulmaz.


Birbirlerini görmezden gelmeden birlikte yaşamaya başlarlar. Ve bigün genç kadın genç adamdan koparıldığında, birbirlerini görebilmek için görünmez olmayı öğreneceklerdir. Hayır fantastik bi film değil. Sabrın, çabanın, sevginin, sessizliğin, bakışların, müziğin, golfün, cinayetin, şiddetin, gülümsemenin, sessizce karşı gelmenin, beklemenin, beklemenin, beklemenin filmi. 
Tek başınıza kaldığınızda, televizyonun/bilgisayarın başına oturup 88 dakika boyunca kalkmayacak vaktiniz de varsa, huzûr ve sükûnet içinde izleyin derim bu filmi. Ve Güney Koreli yönetmen Kim Ki-duk'un bu güzelim filmi bittiğinde, Arap ezgilerini dinleyerek uykuya dalın:

                 It is hard to tell that the world we live in is a reality or a dream.


katharsis

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ÇOK GÜZEL YAZMIŞSINIZ ÇOCUKLARIM. SAYFANIZ GÜZEL OLMUŞ. ANNENLERE SELAMLAR.

katharsis dedi ki...

Oldu teyzecim, siz de kaynımgillere selam söyleyin.

zeze dedi ki...

Kendime benzettim sizi, bu film en sevdiğim film, zeze ise lakabımdır. Takip edeceğim bundan sonra sizi.

Zeze dedi ki...

Bu blog ile benzer zevklere dokunmak kadar güzel bir şey yok! Hoş geldin :)